de Zaak van Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van elke interactie, communicatie en relatie. Tussen mensen, merken en organisaties. Het is samen met aandacht en tijd, een van de meest schaarse zaken in de maatschappij.”

Veel gebruikt begrip
“Het is momenteel misschien wel een van de meest gebruikte begrippen in de media. Je hoort dagelijks mensen het belang benadrukken. Helemaal in deze veranderende digitale wereld. Maar alleen over vertrouwen praten, helpt niet. Je moet simpelweg aan de slag…”

Wie?
Stephan Fellinger was in 2014, samen met Joost Schrage, mede-oprichter van De Zaak van Vertrouwen. Stephan & Joost zijn ook de bedenkers van het model waarbij je belofte, je werkelijke product en je talent met elkaar verbonden worden. Waarmaken van je belofte is daarbij het startpunt.

het vertrouwensmodel van de Zaak van Vertrouwen

Hoe werkt het model?
Belofte, product en talent zijn als het ware knoppen waar je aan kan draaien. Zo is Stephan Fellinger in het kader van talent, voorstander van het stimuleren van Buitenbeentjes. Het zijn namelijk de buitenbeentjes die het verschil maken op bijvoorbeeld het gebied van innovatie en verandering. Bedrijven zouden in dat kader rebelse werknemers moeten koesteren. Hun onaangepastheid zorgt namelijk voor vooruitgang. Zo staan bijvoorbeeld hackers bekend om hun vaardigheid om een bestaand systeem aan te vallen en te slopen, om daarna aanwijzingen te geven hoe het systeem te verbeteren. En hackers zijn meesters in snel van koers durven veranderen als iets niet werkt. Vaardigheden die keihard nodig zijn in de markten waar wij nu allemaal in opereren.

Schrage gaat in zijn publicaties over belofte en talent (een van de drie assen in het model), regelmatig in op de beloftes die organisaties doen als het gaat om het werven van talent. Die beloftes raken immers een van de belangrijkste zaken in je leven, je werk.

Beweging
De Zaak van Vertrouwen is geen bedrijf maar een “beweging” die aan vertrouwen werkt. Een beweging gelijkgestemden, die daadwerkelijk aan de slag wil gaan door het waarmaken van je belofte als uitgangspunt te nemen.

Inspiratie nodig?
Heb je inspiratie en kennis nodig om aan vertrouwen te werken? Wil je zelf aan de slag of heb je idee├źn hoe we de beweging groter kunnen maken? Of wil je bijvoorbeeld The Hunt spelen, waarbij je je eigen organisatie aanvalt om te bekijken of je toekomstbestendig bent? Neem dan contact op met Stephan Fellinger of Joost Schrage.