Zakelijk Mentor

Zakelijk mentor

De afgelopen jaren werd ik door ondernemers en ondernemende managers steeds vaker gevraagd als klankbord in de vorm van Zakelijk mentor. En dan niet eenmalig, maar structureel elke twee of vier weken voor dezelfde opdrachtgever. Ik merk(te) dat het delen van meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van digitale innovatie en ondernemerschap, mij enorm goed af gaat. En dat het zorgt voor een grote twinkeling in mijn ogen. 

Het voelt daarom voor mij als een logische stap, het zakelijk mentorschap als dienst aan te bieden aan een veel groter deel van mijn relaties.

Wat is een Mentor?

Allereerst wat is eigenlijk een Mentor? Een Mentor is ervaren persoon die, op basis van eigen kennis en ervaring, anderen adviseert en begeleidt.

Het woord Mentor komt uit de Griekse mythologie. De oude, wijze man uit het verhaal van Homerus voorzag Telemachos van raad. Hij adviseerde hem en leidde hem door de vele gevaren die hij tegenkwam. De oude, wijze man heette Mentor.

Verschil Mentor en Coach

En wat is dan het grote verschil met een Coach? Een (Zakelijk) Mentor werkt op basis van eigen ervaring. Hij of zij heeft zelf ervaring binnen het vakgebied van de opdrachtgever. En heeft dan vaak ook zelf met soortgelijke vragen en vraagstukken te maken gehad. Een coach daarin tegen heeft niet per se zaken zelf meegemaakt. Hij of zij heeft wel de juiste “aangeleerde” kennis om jou te begeleiden. 

Wat voor vragen bespreek je met een Zakelijk Mentor?

Bijvoorbeeld over personeel of over de te volgen strategie. Of denk aan nieuwe markten, producten of diensten of concurrentie. 

Vrijblijvend kop koffie

Zoek je een zeer ervaren Zakelijk Mentor die zelf dus al veel heeft meegemaakt als internet-ondernemer, met een groot netwerk in de digitale sector en waarmee je op regelmatige basis wil klankborden? Of wil je eerst eens kijken of ik als Zakelijk Mentor pas bij jou? Laten we dan eerst vrijblijvend een kop koffie drinken en de mogelijkheden bespreken.

Kop koffie met zakelijk mentor fellinger