Red Teaming

Denk als je tegenstander

Heb je inspiratie nodig? Wil je jullie strategie stresstesten onder druk? Organiseer je een workshop, inspiratiesessie of een brainstorm met als doel, inspireren en actieve participatie van de deelnemers? Sta je open voor een onconventionele aanpak in deze onconventionele tijden?

Kies dan voor een “Red Teaming-Denk als je tegenstander -Workshop” o.l.v. de ervaren presentator en Online Mediaman van het Jaar Stephan Fellinger. 

Fellinger piraten Steve Jobs

De deelnemers kruipen tijdens deze sessie in de huid van een tegenstander, die jullie organisatie aanvalt en de zwakke plekken blootlegt. Deze manier van denken zorgt voor nieuwe inzichten, die je eigen mensen kunnen gebruiken in jullie eigen organisatie. Deze workshop is zeer geschikt bij nieuwe markten, producten, concepten. Maar werkt ook heel goed wanneer je een bestaande situatie wil stresstesten.

Steve Jobs stimuleerde zijn eigen mensen elke dag  te denken als je tegenstander”. Daarom hing hij zelfs een piratenvlag op in het hoofdkantoor, want hij  geloofde in de kracht van spelen als manier om te inspireren.

De spelende mens (Homo ludens ) staat ook symbool voor ons vermogen tot leren, aanpassen en ontdekken. De Nederlander  Johan Huizinga schreef de klassieker “Homo Ludens” (1938) over “de spelende mens”. Na Dagboek van Anne Frank is dat zelfs het meest vertaalde Nederlandse boek uit de 20e eeuw.  Steve Jobs geloofde dat de spelende mens Apple zou helpen bij het elke dag waarmaken van de slogan “Think Different”.

Ook Micah Zenko schrijver van  How to Succeed By Thinking Like the Enemy, past deze methode (ook wel Red Teaming genoemd) al jaren met succes toe voor Amerikaanse organisaties. Klik op onderstaande video voor de uitleg van Stephan Fellinger over Red Teaming. 

Neem contact op

Wil je weten hoe het perspectief van je tegenstander, je kan helpen bij veranderingen in je organisatie?

Staan jullie open voor een onconventionele aanpak?

Ben je benieuwd naar hoe ik met mijn aanpak jullie daarbij kan helpen?
Bel me via 0612809422 of bekijk mijn contactpagina voor meer contactinfo.