Red Teaming

Denk als je tegenstander

Heb je inspiratie nodig? Wil je jullie strategie stresstesten onder druk? Organiseer je een workshop, heisessie, inspiratiesessie of een brainstorm met als doel, inspireren en actieve participatie van de deelnemers? Sta je open voor een onconventionele aanpak in deze onconventionele tijden?

Kies dan voor een “Red Teaming-Denk als je tegenstander -sessie” o.l.v. de ervaren presentator en Online Mediaman van het Jaar Stephan Fellinger. 

De deelnemers kruipen tijdens deze sessie in de huid van een tegenstander, die jullie organisatie aanvalt en de zwakke plekken blootlegt. Deze manier van denken zorgt voor nieuwe inzichten, die je eigen mensen kunnen gebruiken in jullie eigen organisatie. Deze workshop is zeer geschikt bij nieuwe markten, producten, concepten. Maar werkt ook heel goed wanneer je een bestaande situatie wil stresstesten.

Klik op onderstaande video,
voor de uitleg over Red Teaming van Stephan Fellinger.

Steve Jobs

Steve Jobs stimuleerde zijn eigen mensen elke dag  te denken als je tegenstander”. Daarom hing hij zelfs een piratenvlag op in het hoofdkantoor, want hij  geloofde in de kracht van spelen als manier om te inspireren. Maar was er ook van overtuigd dat de spelende mens Apple zou helpen bij het elke dag waarmaken van de slogan “Think Different”.

Fellinger piraten Steve Jobs

De spelende mens (Homo ludens ) staat ook symbool voor ons vermogen tot leren, aanpassen en ontdekken. De Nederlander  Johan Huizinga schreef de klassieker “Homo Ludens” (1938) over “de spelende mens”. Na Dagboek van Anne Frank is dat zelfs het meest vertaalde Nederlandse boek uit de 20e eeuw. 

Urgentie

Een van bekendste experts in de wereld op het gebied van veranderen, John Kotter, adviseert om bij veranderingen altijd te beginnen met het creëren van een gevoel van urgentie en dat is precies wat we doen bij deze sessie. Het zorgt ervoor dat de verandering waar elke organisatie in zit, snel zichtbaar, voelbaar en tastbaar wordt.  Het helpt je om in korte tijd inzicht te krijgen in de toekomstbestendigheid van je organisatie. Maar het laat ook zien, hoe je kunt anticiperen op de dag van morgen. En het zorgt op een plezierige manier voor het ervaren van het gevoel van urgentie om te veranderen. Een gevoel voor urgentie dat het bij veel mensen moet afleggen tegen de waan van de dag.

De ervaring leert dat er in deze Red teaming sessies, heel veel positieve ideeën en energie wordt losgemaakt. Eigenlijk is het een verplichte oefening voor iedereen die met plannen voor zijn organisatie bezig is. Je voelt en ervaart de kansen en bedreigingen.

Micah Zenko schrijver van  How to Succeed By Thinking Like the Enemy, past deze methode (ook wel Red Teaming genoemd) al jaren met succes toe voor Amerikaanse organisaties.

Neem contact op

Wil je weten hoe het perspectief van je tegenstander, je kan helpen bij veranderingen in je organisatie?

Staan jullie open voor een onconventionele aanpak?

Ben je benieuwd naar hoe ik met mijn aanpak jullie daarbij kan helpen?
Bel me via 0612809422 of via e-mail stephan@fellinger.nl
Of bekijk mijn contactpagina voor meer contactinfo.