Categorieën
In de Media

Fellinger geeft presentatie aan Minister Defensie Mevrouw Jeanine Hennis en haar collega’s

Op 16 juni 2013 hield ik tijdens een bijeenkomst met o.a. Minister van Defensie, mevrouw Jeanine Hennis, een verhaal over de rol die Twitter kan spelen bij het meer open maken van een organisatiecultuur. Waar ging het precies om?
foto 1 fellinger minister
Minister Hennis is een fanatieke en populaire Twittergebruiker. Het mooie is, dat zij wil stimuleren binnen haar ministerie, dat medewerkers van Defensie Twitter gebruiken om hun stem te laten horen.

Wat indruk op me maakte, is dat op een ministerie dat bekend staat naar buiten als gesloten, oprecht een cultuur wordt gestimuleerd om via social media, zaken met elkaar te bespreken. En dat onder het mom ‘liever dat mensen soms een mening geven die misschien niet overeenkomt met het officiële standpunt van Defensie’ dan zwijgen. Een minister die daarbij enthousiast zelf actief is op Social Media, is daarbij een stimulans. En in tijden waarop we kritisch zijn naar de overheid qua vertrouwen, vind ik dit oprecht een mooi initiatief.

foto 2 fellinger minister

Onder de naam #TUdef (TweetUpDefensie) werden de meest actieve gebruikers op Twitter binnen Defensie, uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Waarbij ik de aftrap mocht doen en de Minister het tweede gedeelte voor haar rekening nam. Na afloop van onze presentaties, was er uitgebreid gelegenheid informeel met mevrouw Jeanine Hennis van gedachte te wisselen.
fellinger

En dat de Minister ook echt Twitter inzet in haar communicatie, bewees ze na afloop met haar Tweet om mij te bedanken voor de inspiratie.
Schermopname_21-06-13_16_55

Ik zal haar vanaf nu extra volgen, ook om te zien hoe social media een rol spelen, om een open cultuur binnen Defensie verder vorm te geven.