Categorieën
Blogs

NFT Talentkaart Fellinger

Talent

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waar het woord Talent vandaan komt?
Talent was heel vroeger een gewicht en een munteenheid. De letterlijke betekenis was een bepaald gewicht in geld. Het Latijnse talentum is ontleend aan Grieks tálanton ofwel ‘bepaald gewicht’

Er is een bijbels verhaal, waarin een heer zijn knechten op reis stuurt met een bepaalde hoeveel geld dat ze werd toevertrouwd. Waarbij de heer de verschillende knechten na de reis beoordeelde hoe zij met het gewicht, de verantwoordelijkheid omgingen en wat zij van het toevertrouwde talent maakten.

Maar Talent was ook letterlijk een waarde, die bijvoorbeeld een bepaald aantal maandlonen uitdrukte, als waarde van een persoon. Hoe hoger dat loon, hoe hoger het talent.

Talent

Sorare

Dit voorjaar hoorde ik voor het eerst over het spel Sorare. Het is een  voetbalspel, waarbij je via een NFT , een digitaal eigendomscertificaat, eigenaar wordt van een Talentkaart van een voetballer. Deze kaarten worden aan de hand van werkelijke prestaties en trainingen van die voetballer, meer of minder waard. En je kan ze via een marktplaats kopen, verkopen of ruilen. of veiling, kopen of verkopen. De registratie dat jij eigenaar bent van dat object, vindt plaats in een blockchain en de handel gaat in Ethereum. Het meer uitgebreide verhaal vind je in mijn eerdere blog.

Door mijn ervaringen met Sorare werd ik geïnspireerd om te onderzoeken, of deze principes ook zou kunnen toepassen op je eigen ontwikkeling, op je eigen leven lang leren. Ik zat daarbij te denken aan een dynamisch CV in de  NFT CV, als dynamisch CV.